Taaltassen

Elke woensdagochtend wordt er op inloopbasis door ouders gewerkt aan de Taaltassen van de Lindenboom. Iedereen is vanaf half 9 welkom in het lokaal van de Schakelklas. Er  staat altijd koffie/thee en iets lekkers klaar.

 

Wat is een Taaltas?

Een Taaltas is een kleurrijke stoffen tas met daarin een mooi prentenboek. Een thema uit het boek is uitgewerkt met behulpvan een informatief boek, attributen, handpoppen, spelletjes, en informatiebladen.

Over de Taaltas
De Taaltas is een taalstimuleringsprogramma voor jonge kinderen op VVE scholen binnen de Zaanstreek. Bij dit project spelen ouders een grote rol om de taaltassen te fabriceren en om deze ook op de juiste manier aan te bieden in de thuissituatie. Naast de taalontwikkeling is het unieke aan de tas ook op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling gestimuleerd worden. Naast ouderparticipatie hecht het programma van de Taaltassen er veel waarde aan dat de onderlinge band tussen ouder en kind verstevigd wordt door een bijzonder voorleesmoment te creëren.

Uitlenen
Een taaltas is er voor peuters, en kinderen uit de startgroep en groep 1, 2 en 3. Op woensdagenkunt u gratis een tas lenen. Deze mag u twee weken thuis houden om mee te spelen en uit voor te lezen. U kunt zelf kiezen uit verschillende thema’s.

Hoe kunt u helpen?
Als u zin heeft om creatief bezig te zijn kunt u helpen met knippen, naaien, tekenen of haken. Minder creatieve ouders kunnen op de computer woordkaartjes maken en lamineren. U kunt natuurlijk ook gewoon een kopje koffie komen drinken en bijkletsen met andere ouders.

Op zoek naar materialen
Wij zijn altijd op zoek naar knutselmaterialen. Heeft u oude lappen stof, linten, knopen, kraaltjes of andere spullen die u niet meer gebruikt? Maak ons blij en breng ze op woensdagochtend naar het lokaal van de Schakelklas. Bedankt!

Contact
Er is momenteel helaas geen vrijwilliger beschikbaar voor het uitlenenen de taaltassen.
Voor meer informatie kunt u ook onderstaand document downloaden.