Taaltassen

Elke woensdagochtend wordt er op inloopbasis door ouders gewerkt aan de Taaltassen van de Lindenboom. Iedereen is vanaf half 9 welkom in het lokaal van de Schakelklas. Er  staat altijd koffie/thee en iets lekkers klaar.

 

Wat is een Taaltas?

Een Taaltas is een kleurrijke stoffen tas met daarin een mooi prentenboek. Een thema uit het boek is uitgewerkt met behulpvan een informatief boek, attributen, handpoppen, spelletjes, en informatiebladen.

Over de Taaltas
De Taaltas is een taalstimuleringsprogramma voor jonge kinderen op VVE scholen binnen de Zaanstreek. Bij dit project spelen ouders een grote rol om de taaltassen te fabriceren en om deze ook op de juiste manier aan te bieden in de thuissituatie. Naast de taalontwikkeling is het unieke aan de tas ook op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling gestimuleerd worden. Naast ouderparticipatie hecht het programma van de Taaltassen er veel waarde aan dat de onderlinge band tussen ouder en kind verstevigd wordt door een bijzonder voorleesmoment te creëren.

Uitlenen
Een taaltas is er voor peuters en kinderen de groepen 1, 2 en 3. Ouders kunnen gratis een tas lenen. Deze mag twee weken thuis gehouden worden om mee te spelen en uit voor te lezen. U kunt zelf kiezen uit verschillende thema’s.

Hoe kunt u helpen?
U kunt helpen met het uitzoeken en in orde brengen van de tassen. Daarvoor kunt u zich aanmelden bij de brugfunctionaris. 

Contact
Onze brugfunctionaris Petra Mühlhaus coördineert het uitlenen en in orde brengen van de taaltassen.
Voor meer informatie kunt u ook onderstaand document downloaden.