Peuterspelen

Onze school heeft een samenwerkingsverband met FreeKids Peuterspelen De Lindenboom. Peuterspelen vindt plaats in dezelfde ruimte als waar de BSO gevestigd is. Dit maakt De Lindenboom een Integraal Kind Centrum (IKC).

Peuterspelen in een uitdagende leeromgeving

Freekids Peuterspelen helpt kinderen in hun ontwikkeling. Op een speelse manier leren de peuters sociale vaardigheden, zoals rekening houden met elkaar, delen en samen spelen. Er is ook aandacht voor de Nederlandse taal.

Creatieve ontwikkeling stimuleren doen we op allerlei manieren
De peuters krijgen verschillende activiteiten aangeboden die aansluiten bij de Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE) van de basisschool. Er is veel aandacht voor de creatieve ontwikkeling door met de peuters te tekenen, schilderen en te knutselen. Buiten kunnen de peuters zich heerlijk uitleven. Maar ook binnen is er voldoende ruimte om te spelen in de verschillende speelhoeken.

Een vast dagritme en een goede start op de basisschool
De pedagogisch medewerkers van Freekids werken met dezelfde methode, als de leerkrachten. Als voorbereiding op de basisschool wennen de kinderen aan een vast dagritme van brengen, halen, samen eten, leren en zingen. Na 1,5 tot 2 jaar peuterspelen kan uw kind een goede start maken op de basisschool. Wij zorgen voor een gedegen overdracht naar de betreffende leerkracht.

Freekids Peuterspelen is alle 40 schoolweken geopend!
Uw kind komt minimaal op 2 vaste dagdelen, van 3 uur, in de week. Het peuterspelen valt onder de wet Kinderopvang. Dit betekent dat tweeverdieners en alleenstaande werkende ouders gebruik kunnen maken van de kinderopvangtoeslag. Komt u niet in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag dan betaalt de gemeente grotendeels de kosten.

Contact

Freekids Peuterspelen De Lindenboom
Raadhuisstraat 57
1541 JB Koog aan de Zaan
Telefoon 06-50007310

mail [email protected]